Prisma organiseert Week tegen Eenzaamheid


Prisma organiseert Week tegen Eenzaamheid

Stichting Prisma organiseert deze week met haar samenwerkingspartners van Coalitie Erbij, gemeente Amsterdam en Pakhuis de Zwijger de Week tegen Eenzaamheid. Onder de noemer ‘Lieve Amsterdammer’ worden deze week door heel Amsterdam activiteiten georganiseerd.

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich in meer of mindere mate alleen. 80.000 Amsterdammers zijn zelfs extreem eenzaam, volgens het meest recente onderzoek van de GGD. De week staat in het teken van bewustwording, elkaar ontmoeten en verhalen delen.
U heeft de posters waarschijnlijk al wel door de stad zien hangen.

Initiatieven tegen eenzaamheid

In alle stadsdelen en wijken zijn verschillende eettafels. Prisma organiseert bijvoorbeeld in Oud-West een gezellig diner voor 50 mensen in De Hallen. Hotel The Grand heeft samen met het Rode Kruis Amsterdam een luxe diner opgezet. En De Regenboog Groep initieert een ontbijt met daklozen in een van hun inloophuizen. Zo zijn er nog veel soortgelijke initiatieven.
Naast eettafels is er een weekvullend programma in Pakhuis de Zwijger, met o.a. een festival waar Kader Abdolah praat over eenzaamheid, armoede en sociaal ruimtelijke orde.

 

Programma Week tegen Eenzaamheid

Wilt u weten welke activiteiten wij allemaal organiseren voor eenzame Amsterdammers, met en zonder beperking? Hier leest u het hele programma over onze gezamenlijke activiteiten.
Want eenzaamheid pakken we samen aan!

Laat een reactie achter

  • Deel op: