MENU

Nieuws

HIP in Zuidoost

HIP, Handicap Important Person aan het woord

De HIP’s, Handicap Important Person, van Prisma stonden volop in de belangstelling de afgelopen tijd. In de krant de Echo zijn verschillende artikelen verschenen.
De geïnterviewde HIP’s zijn Cecilia, Perez en Carlos uit Amsterdam Zuidoost.
Hierbij de link naar de interviews in de ECHO: Lees hier de interviews:hip in de bijlmer

De aanleiding van de interviews is het 50 jarige bestaan van de Bijlmer in 2018.
Heb je vragen over de interviews of wil je meer weten over de activiteiten van Prisma in Amsterdam Zuidoost, laat het ons weten.
Stuur een mail naar: info@stichtingprisma.nl
Of bel: 020-8866260

Lees verder >

Enge krokodillen en slangen in Artis!

Gezellig

Vrijwilligers Enrico, Jeran en Sophie hadden er veel zin in; heerlijk een dagje Uitstapje naar Artis Amsterdam met een klein groepje Prisma-deelnemers. De dag begon wat bewolkt, maar de sfeer was vrolijk! Alle deelnemers verzamelden zich voor Artis. Toen de groep compleet was -en iedereen een lunchpakket had gekregen van Jeran -ging de groep gezellig op pad.

Lees verder >
Vrijwilliger Anja: “In een lange galajurk naar je werk fietsen is onpraktisch… Op toneel kan dat wel”

Vrijwilliger Anja: “In een lange galajurk naar je werk fietsen is onpraktisch… Op toneel kan dat wel”

Anja Cornwall (61) ondersteunt de toneelgroep van Prisma in ’t Fijnhout Theater Amsterdam. Door het acteren kan ze even afstand nemen van alledaagse bezigheden. Maar bovenal brengt het haar plezier.

Lees verder >
Ga jij mee met de watersportvakantie van TipTop Vakanties?

Ga jij mee met de watersportvakantie van TipTop Vakanties?

Watersportvakantie

TipTop Vakanties is de reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam. TipTop Vakanties heeft een heerlijke watersportvakantie in de aanbieding. Deze watersportvakantie in Nederland, vindt plaats midden in de Loosdrechtse plassen op het eiland Robinson Crusoë.

Lees verder >

De talenten van Gwendoline Ronde

Gwendoline Ronde (56) is een van Prisma’s deelnemers. Ze heeft vele talenten dat valt op in haar omgeving. Ondanks de pijnen in haar lichaam volgt ze toneellessen bij Prisma, zingt, danst en breit ze graag.

Elke maandagavond is Gwendoline in ’t Fijnhout Theater in Amsterdam te vinden. Ze volgt er toneelles. “Ik word door een busje ernaartoe gebracht. Mijn chauffeur is Marokkaans en heel aardig.” Samen met zeven andere deelnemers worden ze door verschillende chauffeurs voor het theater afgezet en na de les weer opgehaald. Ze oefenen elke maandagavond twee uur lang verschillende scènes. Een keer in het jaar treden ze op.

Lees verder >

‘In mijn eentje had ik het niet gedaan’

Gees van de Vusse en Lilian Veenemans zijn buurtmaatjes in Zuid. De klik was er meteen en het is altijd gezellig samen. Reizen is nu voor Gees makkelijker met Lilian aan haar zijde. Ze wandelen, gaan naar de Stamtafel en meer. Tegenwoordig plannen ze hun uitstapjes, want ze willen nog meer plekken bezoeken.

Lees verder >
Steun Prisma, doneer! Hoe werkt het?