Samen leuke dingen doen en echt iets voor iemand betekenen? Word dan coach bij Prisma!

Wat ga je doen?

Je wordt coach van iemand met een lichte verstandelijke beperking. Onze deelnemers in Zuidoost zijn tussen de 17 en 30 jaar. De groep heeft deelgenomen aan het project ‘Show Yourself’ om hun talenten te ontdekken en samen naar een prachtige voorstelling toe te werken. In december heeft de groep (zie foto) met elkaar een voorstelling gegeven met muziek, dans en rap over buitensluiten en erbij horen. Nu zoeken zij een maatje om samen mee op pad te gaan in Zuidoost om nieuwe activiteiten te ontdekken (bv gericht op dans/sport/zang), (nieuwe) mensen te ontmoeten maar ook iemand die het leuk vindt om met een aantal mensen uit deze groep tegelijk af te spreken en wat leuks te doen. Je kan bijvoorbeeld 1 of meerdere deelnemers begeleiden bij het maken van afspraken met elkaar zodat ze deze in de toekomst makkelijker zelfstandig kunnen maken. Met jouw hulp bouw je mee aan zelfvertrouwen en zelfstandigheid, kan de deelnemer (en jij) de buurt beter leren kennen en nieuwe mensen ontmoeten. Je bent dus van grote betekenis voor de deelnemer(s)!

Wat verwachten we van je?

Je bent zelf tussen de 18 en 30 jaar, geduldig, enthousiast, neemt makkelijk initiatief, weet te motiveren en je kijkt naar iemands mogelijkheden. Je bent ongeveer 2 uur per week beschikbaar voor minimaal 6 maanden en je vindt het leuk om trainingen te volgen.

Tijdsinvestering

2 uur per week (of om de week). Tijden/dagen zijn in overleg.

Wat heeft Prisma jou te bieden?

Als vrijwilliger bij Prisma maak je deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, stagiaires en professionals. Je krijgt als coach/buurtmaatje training in het herkennen van en omgaan met de doelgroep, een training coachend vrijwilligerswerk, individuele begeleiding en intervisie. Reiskosten en andere kosten worden vergoed.

Wat maakt dit werk de moeite waard?

Je levert een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van eenzaamheid onder de doelgroep. Door jouw hulp gaat iemand meer de deur uit en wordt het zelfvertrouwen vergroot. Iemand kan nieuwe mensen leren kennen en nieuwe activiteiten ervaren waar hij/zij alleen niet naartoe durft. Je kunt dus veel voor iemand betekenen! Voor jou zijn er mogelijkheden je verder te ontwikkelen op het gebied van coaching en werken met de doelgroep.

Aan de slag bij Prisma

Meld je aan met een korte motivatie en cv via iwillems@stichtingprisma.nl Onze vrijwilligerscoördinator neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je ook een introductiepakket waarin alle informatie staat over werken als vrijwilliger bij Prisma. Als vrijwilliger bij stichting Prisma moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen. Na ondertekening van de vrijwilligersovereenkomst, waarin wederzijdse afspraken staan, kun je aan de slag!

  • Deel op: