Expeditie Zuidoost test Resto VanHarte


Expeditie Zuidoost test Resto VanHarte

Jong en oud genoten afgelopen dinsdagavond van een driegangendiner van Resto VanHarte in Buurtcentrum Holendrecht. Men deed extra zijn best vanwege het bezoek van een speciale groep gasten: de leden van Expeditie Zuidoost. Sinds april test deze groep buurtbewoners met een verstandelijke beperking activiteiten in Zuidoost onder begeleiding van Prisma en POZO. In hoeverre zijn deze activiteiten ook leuk en toegankelijk voor deze buurtbewoners?

Expeditielid Fariëlle: ‘Ondanks dat het een doordeweekse dag is, heb ik het gevoel dat ik vandaag niet heb gewerkt. Eén van de gezelligste dinsdagavonden voor mij sinds tijden.’

George Kanis, vrijwilliger bij Resto VanHarte, schuift aan tafel aan en vertelt: ‘Het zou toch geweldig zijn als iedereen die ’s avonds alleen thuis zit, weet dat ze bij ons op een gezonde, verse en betaalbare maaltijd kunnen rekenen. Ook deze groep is van harte welkom!’. Expeditielid Ronald, vader van twee kinderen: ‘Wat ze hier vertellen over gezond eten vind ik belangrijk. De volgende keer neem ik mijn kinderen mee!’

Het buurtrestaurant heeft ook een sociale component vertelt George: ‘Ik wil dat mensen naar huis gaan met het gevoel dat ze gewaardeerd worden. Ondanks dat ze misschien minder goed meekomen in de maatschappij.’ Fariëlle is zeker van plan om terug te komen. ‘Ik voel me soms alleen. Hier kan ik leuke contacten opdoen’. Ronald kan zijn ogen niet afhouden van het heerlijke toetje: ‘Het klinkt misschien bekakt maar dit noem ik voortreffelijk.’ De expeditieleden stemmen hiermee mee in; de avond bij Resto van Harte krijgt van hen 10.

Ik wil met jou… in Zuidoost
Expeditie Zuidoost is onderdeel van het project ‘Ik wil met jou… in Zuidoost’, een initiatief van Prisma gericht op stimulering van participatie van bewoners met een verstandelijke beperking in de wijk. In de uitvoering van het project wordt nauw samengewerkt met buurtbewoners, het stadsdeel en zorg en welzijnspartners in Zuidoost.. De volgende expeditie gaat op vrijdag 24 juni naar ZOJazz, Buurthuis NoLimit.

Aanmelden en informatie bij Stichting Prisma: 020-8866260
info@stichtingprisma.nl
www.stichtingprisma.nl

(tekst Anna Zwagerman)

Laat een reactie achter

  • Deel op: