Vind jij het leuk om deelnemers te ondersteunen bij het bedenken van leuke en ontspannende activiteiten? En heb je er plezier in om hen te stimuleren om dat zelfstandig te doen? Dan zoeken we jou! 

Eén keer per twee weken komt een enthousiaste groep deelnemers met een licht verstandelijke beperking samen bij ’t Haventje voor ontspannende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan yoga, een filmavond, bingo of iets creatiefs. Door vrijwilligers worden zij gestimuleerd om dit zo zelfstandig mogelijk te doen. De deelnemers kunnen naast de activiteiten ook biljarten en darten en er wordt muziek gedraaid. Daarnaast kunnen ze wat te drinken halen aan de bar, die wordt bemand door 2 deelnemers. De meeste deelnemers wonen zelfstandig en ontmoeten elkaar al jaren bij ’t Haventje. Het is een activiteit waar ontmoeting, gezelligheid en plezier centraal staan. 

Wat ga je doen? 

  • Gezellig aanwezig zijn, met iedereen een praatje maken. 
  • I.o.m. deelnemers en vrijwilligers activiteiten bedenken. 
  • Deelnemers coachen bij de uitvoering en organisatie van activiteiten. 
  • Bij deelnemers inventariseren wat voor activiteiten zij willen ondernemen en wat hun rol kan zijn in de organisatie en uitvoering van de activiteiten. 

Wij zoeken jou!

  • Je hebt een positieve instelling en bent geduldig. 
  • Je vindt het leuk om de deelnemers te ondersteunen in hun zelfstandigheid.  
  • Je stimuleert de deelnemers en legt de focus op hun mogelijkheden.  
  • Je bent om de week beschikbaar op vrijdagavond. 

’t Haventje is om de week op vrijdagavond van 19.30-23.00 uur bij Philadelphia Zorg, Kinkerstaat 42 in Amsterdam West.  

Wat heeft stichting Prisma jou te bieden? 

Als vrijwilliger bij Prisma maak je deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, professionals en stagiaires. Wij bieden jou training, intervisie en individuele begeleiding. In overleg worden reiskosten vergoed. Bij vragen kun je altijd terugvallen op de producent Recreatie & Welzijn. 

Wat maakt dit werk de moeite waard?
Je levert een belangrijke bijdrage aan de zelfstandigheid van onze deelnemers. Met jouw hulp zijn zij (beter) in staat zelfstandig leuke activiteiten te bedenken en uit te voeren. Je werkt samen met andere enthousiaste vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten voor de deelnemers. Jij kunt je verder ontwikkelen in het werken met groepen, de doelgroep en het organiseren van activiteiten.

Ja dit wil ik! 

Meld je aan met een korte motivatie en je cv bij onze vrijwilligerscoördinator Irene Willems via iwillems@stichtingprisma.nl Zij neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je alle informatie over werken als vrijwilliger bij Prisma en bespreken we o.a. jouw voorkeuren en onze werkwijze. Een avond proefdraaien bij de activiteit om te kijken of het bij je past is vanzelfsprekend.  

  • Deel op: