Prisma deelnemers worden journalist voor één dag!
Prisma-deelnemers mochten zich vanaf 23 april voor één dag journalist en fotograaf noemen. In Zuidoost gingen ze op pad om ondernemers te interviewen over hun passie. Er ontstonden leuke gesprekken en mooie portretten. Deze worden gepubliceerd in het Youth Magazine, een initiatief van fotograaf Jeremy Paesch.


In het kader van 50 jaar Bijlmer kwam fotograaf Jeremy Paesch op het idee om zijn – drie jaar geleden – verschenen Youth Magazine opnieuw uit te brengen. Jeremy: ”Hiermee zag ik kans jongeren en ondernemers dichter bij elkaar te brengen.” In dit tijdschrift worden ondernemers uit Amsterdam Zuidoost geïnterviewd over hun bedrijf en hun ervaringen met werken in Zuidoost.

Magazine Zuidoost

Vergaderen in Amsterdam Zuidoost

Prisma’s vijf journalisten
Het bijzondere aan dit project is dat jongeren het tijdschrift maken!
Deze keer werkte de fotograaf samen met Prisma; vijf jongeren deden mee. Zo zijn Brigitte, Guillermo, Giovanni, Dana en Zakaria de afgelopen acht weken op pad geweest in Zuidoost. Alsof het echte journalisten waren interviewden én fotografeerden ze de ondernemers. “Ik wil de jongeren wat leren over het vak. Misschien vinden ze dat leuk als toekomstige baan”, aldus Jeremy.

Les krijgen in portretteren
Voordat ze als echte professionals de straat op konden, hebben ze tijdens de eerste bijeenkomst een les interviewen en fotografie gehad van Jeremy. Ze leerden bijvoorbeeld hoe je goede vragen stelt, hoe de camera te gebruiken en waar op te letten voor een mooie foto. Vol enthousiasme zijn de deelnemers vervolgens aan de slag gegaan! Ze zijn bij verschillende ondernemers op locatie geweest om vast te leggen hoe het daar aan toe gaat. Van een modern-Afrikaanse kledingwinkel tot een kapsalon; de deelnemers hebben veel nieuwe en interessante plekken en mensen ontdekt in hun eigen buurt.

Leuke gesprekken
Door de nieuwsgierigheid van de deelnemers ontstonden leuke gesprekken. De ondernemers vertelden enthousiast over hun passies en ervaringen. Een kapster deed dat deels in het Spaans omdat ze de Nederlandse taal niet zo goed spreekt. Gelukkig spreekt Dana een aardig woordje Spaans! Dana: “Ik vond het een beetje spannend maar wel erg leuk om te doen en zo kon ik ook nog mijn Spaans oefenen” Naast het oefenen met contacten leggen en met hun fotografie- en interviewkunsten, hebben de deelnemers ook veel geleerd over wat er allemaal te vinden is in hun eigen buurt.

Het Youth Magazine is naar verwachting eind juni gratis op te halen bij verschillende locaties in Zuidoost. Het zal in ieder geval liggen bij buurthuizen en de betrokken ondernemers – zie onderstaande lijst voor hun adressen:
1. Bobo Couture: Bijlmerplein 690 M
2. HOM mode opticiens: Bijlmerlpein 689M
3. D’Rosa Kapsalon: Catharina van Tussenbroekstraat 67
4. I & PA / Zip & Zo: Tafelbergweg 4B
5. Toetie Crew
6. Studio MBK
7. Mindset Media
8. ZOGrace Records!

Laat een reactie achter

  • Deel op: