‘In mijn eentje had ik het niet gedaan’
Gees van de Vusse en Lilian Veenemans zijn buurtmaatjes in Zuid. De klik was er meteen en het is altijd gezellig samen. Reizen is nu voor Gees makkelijker met Lilian aan haar zijde. Ze wandelen, gaan naar de Stamtafel en meer. Tegenwoordig plannen ze hun uitstapjes, want ze willen nog meer plekken bezoeken.

Eerlijke vriendschap

De sfeer zit er goed in tijdens het interview. Er worden veel grapjes gemaakt. De koffie wordt zelfs een paar keer bijna uitgeproest van het lachen! Gees en Lilian zijn pas sinds zes weken buurtmaatjes, maar het voelt alsof ze elkaar al tijden kennen. Gees beaamt dit: “Op de eerste dag was er al een klik. Het vertrouwen is er, dat is heel belangrijk.” Ze heeft bij Prisma aangegeven een buurtmaatje te willen om meer dingen te ondernemen en te leren. Reizen met het openbaar vervoer en op onbekende wegen zijn uitdagingen voor Gees, dat durfde ze niet meer.

Lilian heeft al eerder gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Dat wilde ze nu graag weer. “Het is heel gezellig en puur. Gees heeft geen dubbele agenda, ze is gewoon eerlijk.” De klik was er altijd al, maar nu ze een tijdje op stap zijn begrijpen ze elkaars humor ook beter. Lilian vertelt lachend: “In het begin zei Gees nog vaak ‘… grapje’, omdat ze bang was dat ik het niet zou snappen. Nu zijn we vooral lekker veel aan het dollen.”

Leuke plekken bezoeken

In korte tijd hebben de twee vrouwen al veel ondernomen. Ze hebben geoefend met het reizen met de tram. Ook zijn ze samen de Albert Cuyp-markt opgegaan. En hebben ze veel gewandeld met Aafke, het hondje van Lilian. Als grote dierenvriend was dit voor Gees een leuke toevoeging aan de vriendschap.
Gees heeft een klein netwerk. Om te weten wie zij allemaal kent heeft Lilian geholpen de namen van haar familie, vrienden en kennissen in beeld te brengen. Ze weet nu uit welke personen haar netwerk bestaat en leert graag meer mensen kennen. Daarom gaan Gees en Lilian altijd op zoek naar leuke plekken en activiteiten in de buurt. Zoals de Stamtafel, waar ze kort geleden nog zijn aangeschoven. Gees durft nu wel te gaan door de vertrouwensband die ze heeft met Lilian. “In mijn eentje had ik dit echt niet gedaan, hoor.” Samen hebben ze een schriftje gekocht om bij te houden wat ze allemaal doen en nog willen gaan doen. Aan vervolgplannen geen gebrek!

Laat een reactie achter

  • Deel op: