Geslaagde Sport- en Funtoer in Nieuw-West


Geslaagde Sport- en Funtoer in Nieuw-West

Op woensdag 14 oktober vond in de Aristoshal de Sport- en Funtoer plaats.
Een groot sportevenement dat speciaal werd georganiseerd voor kinderen met een beperking.

Sporten en Bewegen
Stichting Prisma heeft dit project samen met stadsdeel Nieuw-West, Team Sportservice en de gemeente Amsterdam gerealiseerd. De Sport en Funtoer is al jarenlang een begrip in Amsterdam voor kinderen uit het reguliere onderwijs, die kunnen in de schoolvakantie lekker komen sporten.
Tot nu toe bleef een variant voor kinderen met een beperking uit, totdat de partijen aan het einde van de afgelopen zomervakantie de koppen bij elkaar hebben gestoken en een vergelijkbare sportdag voor deze doelgroep graag wilden organiseren. Want ook voor deze doelgroep is sporten & bewegen net zo belangrijk.


Kennismaken met sport
In totaal waren er 44 aanmeldingen, helaas was het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om alle kinderen te verwelkomen en stond het maximum op 40 kinderen.
Het was de avond daarvoor nog even spannend of het evenement wel door kon gaan vanwege de aangescherpte maatregelen die afgekondigd werden. Echter die hadden gelukkig geen gevolgen en we kregen vanuit de gemeente groen licht. Uiteindelijk stonden er op 14 oktober 32 kinderen (van 6 tot 18 jaar) met een visuele, auditieve, lichamelijke en verstandelijke beperking te trappelen om te sporten.
Het doel van het evenement is dat kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten en zo de leukste dag van hun vakantie hebben.

Vijf verschillende sporten
Het programma bestond uit 5 verschillende sporten die door diverse sportaanbieders werden verzorgd; voetbal (SDZ), kickboksen (Legendary Sports), judo (Beter Judo), dansen (Dans, Dans, Dans), atletiek (Phanos) en er stond natuurlijk ook een springkussen. Het feest barstte om 13:00 uur los en eindigde om 16:00 uur. Het was voor iedereen een uitje ondanks de rare tijd waar we nu in leven, dat maakte de dag nog specialer!


Blije kinderen en ouders
Tussen het sporten door werd er fruit aan iedereen uitgedeeld voor de nodige energie. Na afloop ontving iedereen een diploma als bewijs dat ze hebben meegedaan met de Sport en Funtoer. Na veel positieve reacties te hebben gekregen van kinderen en ouders kunnen wij zeggen: missie geslaagd!

Dank voor de fantastische middag
Als Prisma bedanken wij alle samenwerkingspartners, sportaanbieders, begeleiders, ouders en kinderen voor deze fantastisch en geweldige middag. Ondanks de maatregelen rondom corona was dit toch een bijzonder lichtpuntje in deze moeilijke en onzekere tijd.
Dit was de eerste editie, op naar nog de volgende editie van de Sport- en Funtoer! Hopelijk zien we jullie snel weer terug.

Wil je ook op de hoogte blijven van onze sportactiviteiten, laat het ons weten. Mail aan info@stichtingprisma.nlSport- en Funtoer 14 oktober Nieuw-West

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

  • Deel op: