Is jouw passie (voor)lezen en wil jij graag een groep enthousiaste deelnemers met een verstandelijke beperking blij maken met mooie verhalen? Word dan voorlezer bij Prisma!

Maandelijks lees je voor aan een groep deelnemers met een verstandelijke (en soms visuele) beperking bij een woonvoorziening. De ontwikkelingsleeftijd van de deelnemers ligt tussen de 2 en 8 jaar. Vooraf zoek je zelf (makkelijke en korte) verhalen uit, denk aan sprookjes of gedichten. Samen met een andere vrijwilliger lees je voor, je begeleidt allebei een eigen klein groepje. Tijdens het voorlezen ga je ook met de deelnemers in gesprek over het verhaal, allemaal in een huiselijke setting onder het genot van een kopje thee of koffie.

Wij zoeken jou!

  • Je hebt een passie voor (voor)lezen
  • Je bent geduldig
  • Je  maakt makkelijk contact en geeft iedereen uit het groepje aandacht

We zoeken een vrijwilliger om voor te lezen in Noord en een vrijwilliger voor Zuid.

Noord: Kadoelerbreek, 2e zaterdag van de maand 13.30-14.30 uur

Zuid: Schinkelstraat, 3e zaterdag van de maand 15.30-16.30 uur

Wat heeft Prisma jou te bieden?

Als vrijwilliger bij Prisma maak je deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, stagiaires en professionals. Wij bieden jou training, intervisie en individuele begeleiding. Bij vragen kun je altijd terugvallen op de Producent Recreatie en Welzijn. Reiskosten en andere onkosten worden in overleg vergoed. Prisma heeft een abonnement bij de OBA zodat je boeken kunt uitzoeken.

Wat maakt dit werk de moeite waard?

Je leert bijzondere mensen kennen en maakt mensen heel erg blij!

Ja dit wil ik! 

Meld je aan met een korte motivatie en je cv bij onze vrijwilligerscoördinator Irene Willems via iwillems@stichtingprisma.nl Zij neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je alle informatie over werken als vrijwilliger bij Prisma en bespreken we o.a. jouw voorkeuren en onze werkwijze. Een avond proefdraaien bij de activiteit om te kijken of het bij je past is vanzelfsprekend.  

  • Deel op: