Houd jij van koken? En vind jij het leuk om een groepje deelnemers te coachen om zelfstandig(er)en gezond te koken? Meld je dan aan voor de Kook-en Eetclub Zuid!

De activiteit.

Wekelijks wordt er met veel enthousiasme gekookt in Amsterdam Zuid! Samen met een groep van 7 deelnemers met een verstandelijke beperking ga je (gezonde) gerechten maken. Het gaat om deelnemers met een lichtere en wat zwaardere verstandelijke beperking. We zoeken een enthousiaste kok die de deelnemers wilt ondersteunen bij het bedenken en uitvoeren van het koken van een lekker menu. Bijvoorbeeld samen een filmpje kijken hoe je iets moet koken zodat de deelnemers het ook thuis kunnen maken of je recepten delen. Je begeleidt de activiteit samen met een andere enthousiaste vrijwilliger.

Wat ga je doen?

 • Met de groep bedenk je de gerechten, ga je koken en het daarna lekker opeten met elkaar.
 • Je coacht de deelnemers waar nodig en helpt ze om zo zelfstandig mogelijk de maaltijd te bereiden.
 • Je kijkt naar wat een deelnemer goed kan en hoe hij/zij dit kan inzetten bij de activiteit.
 • Je draagt zorg voor een goede en veilige sfeer.
 • In overleg met de andere vrijwilliger worden de boodschappen gedaan.

Wie zoeken wij?

 • Je bent geduldig en enthousiast.
 • Je kunt eenvoudige recepten bedenken (opzoeken) en overbrengen op anderen.
 • Je hebt een proactieve houding en kijkt naar iemands mogelijkheden.
 • Bij voorkeur heb je ervaring met het werken in een keuken en sociale hygiëne.
 • Voor deze activiteit is het ook handig dat je kunt budgetteren.
 • Je bent om de week beschikbaar.

Tijdsinvestering

Maandagavond van 18.00-21.00 uur. Houd rekening met wat extra tijd om boodschappen te doen en af te ruimen met zijn allen. Locatie is Huis van de Wijk de Pijp.

Wat heeft stichting Prisma jou te bieden?

Als vrijwilliger bij Prisma maak je deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, professionals en stagiairs. Je krijgt een training in het werken met mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, leert meer over coaching en je kunt maandelijks intervisie bijwonen om ervaringen en tips te delen met andere vrijwilligers. Bij vragen kan je altijd terugvallen op de Producent Recreatie & Welzijn.

Wat maakt dit werk de moeite waard?

Jij bent het vaste gezicht om week op de maandagavond die de zeven deelnemers ondersteunt bij het koken. De deelnemers zijn blij met jouw komst en leren graag van jou. Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de deelnemers op het gebied van koken. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Koken bij Prisma staat garant voor een gezellige en lekkere avond.

Aan de slag bij Prisma!

Nadat je je hebt aangemeld met een korte motivatie en je cv via iwillems@stichtingprisma.nl neemt de vrijwilligerscoördinator contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Je ontvang tijdens het gesprek een introductiepakket. Om als vrijwilliger bij stichting Prisma aan de slag te gaan moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen. Na ondertekening van de vrijwilligersovereenkomst, waarin wederzijdse afspraken staan, kun je aan de slag!

 

 • Deel op: