Voorleesclub Da Costa

Voorleesmiddag Da Costa 13 dec

Aandachtige luisteraars. Fotograaf Judith de Vries

Op zaterdag 16 mei is het weer zover; de Voorleesclub Da Costa. Dit wordt de zesde keer dat we voorlezen. Thema deze middag is bloemen en bloeien. Met het voorjaar in het vooruitzicht heel toepasselijk.

Op zaterdag 11 april kwam Jeroen van Berkel, lid van het Dagelijks Bestuur van Amsterdam West, voorlezen. Met een verhaal over blijdschap en vreugde beet Jeroen van Berkel de spits af van deze voorleesmiddag in Da Costa. In december 2014 startte de Voorleesclub met twee vrijwilligers, een initiatief van stichting Prisma en Philadelphia. Inmiddels zijn er zes vaste vrijwilligers die met veel plezier eens per maand op zaterdagmiddag voorlezen voor buurtbewoners.

Annemieke Baauw, projectmedewerker stichting Prisma; ‘We hebben de vrijwilligers bereikt via de lokale media en via ons eigen netwerk. De vrijwilligers zagen onze oproep en wilden graag iets zinnigs doen voor de buurt. Binnen enkele weken hadden we het team compleet. Kennelijk spreekt voorlezen veel mensen aan’.

Ontmoetingsplek Da Costa
In het ontmoetingsplek Da Costa op de Kinkerstraat komen buurtbewoners met en zonder verstandelijke beperking komen samen om te eten, koffie te drinken of om creatieve activiteiten te doen.

Coördinator Marleen Molleman werkt er met veel plezier en is de drijvende kracht achter een groot aantal activiteiten. Zo ook van de Voorleesclub Da Costa die in december van start ging.

‘De verhalen die we voorlezen zijn vooral sprookjes en gedichten. We merken dat de bezoekers dit het mooist vinden en een brede glimlach op de gezichten van de luisteraars brengt’. Aldus Marleen Molleman.

Ik wil met jou… in West
De Voorleesclub is een samenwerking van Stichting Prisma en Philadelphia en wordt georganiseerd in het kader van het project Ik wil met jou… in West. Doel van het project is om buurtbewoners met en zonder verstandelijke beperking in West in contact te brengen en bestaande voorzieningen in de wijk toegankelijk te maken.

Op zaterdag 16 mei en zaterdag 13 juni bent u van harte welkom in
Ontmoetingscentrum Da Costa
Adres: Kinkerstraat 42
Amsterdam West