Stichting Prisma is op zoek naar een

Assistent Participatiecoach

voor +/-15 uur per week voor drie maanden

Stichting Prisma

Prisma is een vrijwilligers-gedreven organisatie die de maatschappelijke deelname stimuleert van Amsterdammers met een verstandelijke beperking. Hierbij gaan we uit van de gelijkwaardigheid van mensen; met of zonder beperking. Prisma draagt bij aan hun talentontwikkeling en de versterking van hun netwerk. Dit doen we door passende (vrije-) tijdsbesteding mogelijk te maken. Daarnaast stelt Prisma haar expertise op dit gebied beschikbaar aan partners met dezelfde doelgroep.

Jouw baan

Jij zorgt ervoor dat mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) zoveel mogelijk mee kunnen doen en op basis van eigen kracht en passende ondersteuning hun dromen en wensen kunnen realiseren. Je werkt daarbij wijk/stadsdeel gericht en ondersteunt de participatiecoach in haar werkzaamheden.

Je taken zijn onder meer

• Je bent aanwezig bij de maandelijkse stamtafel (een op stadsdeel niveau georganiseerd maandelijks trefpunt voor LVB bewoners)
  • Je brengt de wensen, behoeften en problemen van deelnemers in kaart (vraag achter de vraag) en coacht deelnemers individueel bij het behalen van hun doelen
  • Je ondersteunt de participatiecoach bij alle werkzaamheden rondom de stamtafel
  • Je gaat tijdens de stamtafel actief met deelnemers in gesprek om hun wensen en behoeften te inventariseren en coacht ze bij het realiseren hiervan
  • Buiten de stamtafel om onderneem je met (kleine groepjes) deelnemers extra activiteiten gericht op het zelfstandig kunnen voortzetten
  • Je stemt af met en rapporteert aan de participatiecoach

Functie eisen

• Je bent student(e) of net afgestudeerd, bv Social Work/CMV/SPH/TP/Psychologie
  • Je hebt affiniteit/ervaring met mensen met een verstandelijke beperking
  • Je kijkt naar iemands mogelijkheden en hebt een positieve houding
  • Je weet de doelgroep te enthousiasmeren en motiveren
  • Je staat stevig in je schoenen en kunt goed zelfstandig werken
  • Je bent flexibel inzetbaar, in de middagen en avonduren (in overleg)

Ons aanbod

Je zoekt een leuke bijbaan waarin je echt het verschil kan maken in het leven van Amsterdammers met een (licht) verstandelijke beperking! Wij bieden jou een dynamische functie binnen een klein en enthousiast team met een relevante maatschappelijke opdracht. Indeling van de functie CAO Gehandicaptenzorg fwg schaal 40.

Informatie

Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Wemmy Harteveld 06 21689086. Stuur je sollicitatiebrief en cv naar info@stichtingprisma.nl