Stage Toegepaste Psychologie

Wij zoeken enthousiaste TP’ers die het verschil willen maken!

Prisma is een vrijwilligers-gedreven organisatie die zich inzet voor de deelname aan de maatschappij door Amsterdammers met een verstandelijke beperking. Daarbij gaan we uit van de gelijkwaardigheid van alle Amsterdammers ongeacht een beperking. Prisma draagt bij aan de ontwikkeling van de talenten van Amsterdammers met een verstandelijke beperking en de versterking van hun persoonlijke netwerk. Dit doen we door passende (vrije-)tijdsbesteding mogelijk te maken. Daarnaast stelt Prisma haar deskundigheid op dit gebied beschikbaar aan partners met dezelfde doelgroep.

We zijn actief in verschillende stadsdelen waar we diverse projecten aanbieden voor buurtbewoners met een lichte verstandelijke beperking (WMO). In Amsterdam Noord, Oost, West en Zuidoost zijn we maatgericht bezig met het laten participeren van mensen met een lichte verstandelijke beperking. We dragen bij aan ontmoeting, ontwikkeling en ontspanning.

Jij wordt coach van één of twee deelnemers met een lichte verstandelijke beperking. Je coacht ze bij de verschillende vragen die zij hebben. Je begeleidt iemand stap voor stap, totdat de deelnemer het zelfstandig(er) kan. Je kunt bij vragen altijd terugvallen op jouw contactpersoon binnen de organisatie. Je werkt samen met professionals, vrijwilligers en stagiaires van Prisma.

Jouw taken

• Samen met de deelnemer(s) een plan van aanpak maken
  • Deelnemer(s) stap voor stap coachen bij behalen doelen
  • Samen met deelnemer(s) verschillende activiteiten ondernemen in de wijk
  • Contact onderhouden met medewerker en netwerk van deelnemer
  • Problemen signaleren en i.o.m. medewerker waar nodig doorverwijzen
  • Wekelijks rapporteren d.m.v. logboek
  • Voor jouw praktijkopdracht ontwikkel je iets ter verbetering of versterking van buurtmaatjes

Wie wij zoeken

• Je bent tweedejaars student TP
  • Je bent 4 uur per week beschikbaar
  • Je vindt het niet erg als je (soms) van jouw vaste stagedag afwijkt
  • Je bent representatief en hebt een proactieve houding
  • Je focust op mogelijkheden
  • Je bent communicatief vaardig en komt afspraken na
  • Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken
  • Je neemt deel aan bijeenkomsten op de stageplek

Wat wij bieden

• Bijzonder contact met een bijzondere doelgroep
  • Goede begeleiding van professionals van Prisma
  • Samenwerken met een jong en dynamisch team
  • Training herkennen van en omgaan met de doelgroep
  • Basistraining coachend werken
  • Twee keer intervisie per jaar met andere stagiaires op de stageplek
  • Kennis opdoen van verschillende methodieken die bij Prisma worden gebruikt

Voor meer informatie neem contact op met Irene Willems (stagecoördinator) 0611376140. Solliciteren met motivatiebrief en cv via iwillems@stichtingprisma.nl

Vermeld minstens waarom je bij Prisma stage wilt lopen en wat je graag wilt leren tijdens je stage.