MENU

Nieuws

Prisma deelnemers werken aan Bijlmer Youth Magazine


Prisma deelnemers werken aan Bijlmer Youth Magazine

Vanaf april zijn vijf Prisma deelnemers in Zuidoost op pad geweest om als echte journalisten aan de slag te gaan. Brigitte, Guillermo, Giovanni, Dana en Zakaria hebben verschillende ondernemers geïnterviewd over hun passie. Hierdoor ontstonden leuke gesprekken en mooie portretten. Al deze gesprekken staan nu in het Bijlmer Youth Magazine.

De presentatie
Na een paar weken hard werken was het dan zover! Op donderdag 30 augustus was de presentatie van het Bijlmer Youth Magazine. Jeremy Paesch, de initiatiefnemer van het tijdschrift, heeft de presentatie georganiseerd bij Zip & Zo. Geen toevallige locatie, want het is het café van Claire Mijnals, een van de ondernemers die geïnterviewd is. Bij de presentatie waren de ondernemers, de Prisma deelnemers en nog meer geïnteresseerden aanwezig.

Blij verrast
Jeremy vertelde over waarom hij zo graag dit tijdschrift wilde maken: “Ik vind het belangrijk dat jongeren talenten van zichzelf ontdekken. Dat ze zien dat ze meer kunnen dan ze misschien dachten. Het laat zien wat ze in de toekomst misschien wel kunnen gaan doen voor hun werk.”
Na een korte toespraak en een luid applaus kon het tijdschrift bewonderd worden. Het is de eerste keer dat de deelnemers zien wat er met hun interviews is gedaan. Brigitte is blij verrast als ze ziet hoe goed haar foto van ondernemer Virgil gelukt is!

Het resultaat van de journalisten
Ook de ondernemers zijn erg blij met het resultaat. Paco vertelt: “Er is veel gevraagd tijdens het interview, hoor. Ik kreeg steeds een nieuwe vraag. Echt goed gedaan.” Nadat iedereen met een drankje en een hapje heeft bijgepraat en het tijdschrift heeft bekeken, is het tijd om af te ronden. De trotste deelnemers en ondernemers nemen een grote stapel tijdschriften mee om uit te delen.

Benieuwd naar het tijdschrift? Het is te vinden bij de winkels van de deelnemende ondernemers en buurthuizen in Amsterdam Zuidoost.
Het digitale magazine kan je ook direct hier bekijken: Bijlmer Youth Magazine

Laat een reactie achter

Steun Prisma, doneer! Hoe werkt het?