Prisma activiteiten en gedragsregels voorkomen verspreiding Coronavirus
Prisma krijgt van vrijwilligers, deelnemers en verzorgers vragen over activiteiten in het kader van het Coronavirus. Prisma volgt het advies van de GGD Amsterdam ten aanzien van het Coronavirus.

Tevens hebben we de richtlijnen voor deelnemers met een verstandelijke beperking op heldere wijze met pictogrammen in kaart gebracht. ( met dank aan Cordaan). Die pictogrammen vind je hieronder.

 Zondagmiddag 1 maart heeft het RIVM een aanscherping bekend gemaakt in de gedragsregels rond het Coronavirus De GGD Amsterdam heeft op basis daarvan een advies geformuleerd. Prisma volgt dit advies. Dit betekent dat de volgende gedragsregels vanaf nu van kracht zijn:
 
1. Kom je uit een verdacht gebied en ben je niet ziek? Je mag dan alles doen (werk, school, etc)
2. Kom je uit een verdacht gebied en ben je wél ziek (verkouden en/of lichte verhoging)? Blijf thuis tot je niet meer ziek bent. Bel de huisarts als de klachten toenemen
3. Kom je uit een verdacht gebied en word/ben je erg ziek (benauwd en/of hoge koorts)? Blijf thuis. Bel de huisarts of de huisartsenpost.
 
Verdachte gebieden zijn: China, Zuid-Korea, Iran, Singapore en Noord-Italië (de Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië).
 
Als je geen luchtwegklachten hebt (hoesten, niezen), loop je geen risico anderen te besmetten. Je kunt gerust aan het werk.
Als je wel luchtwegklachten hebt (hoesten, niezen) en /of (lichte) koorts, maar je bent niet in een verdacht gebied geweest en de GGD heeft ook geen contact met je opgenomen, dan geldt het normale verzuimprotocol.
 
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel, pas deze ook toe tijdens Prisma Activiteiten:
•    was je handen regelmatig
•    hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Wend je hoofd af als een ander hoest of niest.
•    gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct in de prullenmand.
 
Bij verdenking van besmetting bel je de huisarts. Bij verdenking van besmetting van een cliënt meld je dit aan de dienstdoende arts (huisarts/specialist ouderengeneeskunde).
De huisarts/specialist ouderengeneeskunde schakelt altijd direct de arts Infectieziekte bestrijding van de GGD in. De GGD neemt vervolgens de benodigde vervolgstappen.
 
In Nederland worden mondkapjes alleen voor medisch personeel geadviseerd.
 
Raadpleeg voor actuele informatie: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Richtlijnen in pictogrammen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

  • Deel op: