MENU

Nieuws

Supertrots: mooie prijzen gewonnen

Supertrots: mooie prijzen gewonnen

YES! We hebben mooie prijzen gewonnen! Andries (ervaringsdeskundige) deed mee als Mistery Guest in een onderzoek naar de toegankelijkheid van het sociaal domein van de Gemeente Amsterdam. Dit deed hij samen met de Rijksinspectie Toezicht Sociaal Domein en met Monique Niezen, participatiecoach bij Prisma.

Het is uniek dat mensen met een beperking zélf een rol krijgen in zo’n onderzoek en over hun eigen ervaring kunnen vertellen. Deze bijzondere samenwerking bleef niet onopgemerkt. Tijdens de feestelijke bijeenkomst bleek dat het project niet alleen de prijs van de publieksjury, maar ook van de vakjury heeft gewonnen!

Lees verder >

Doe mee met de Prisma Jongeren sportweek!

Gratis een week lang sporten van 15 tot en met 20 oktober!
Tijdens deze Prisma Jongeren Sportweek mag jij gratis verschillende sportieve activiteiten van Prisma, maar ook van andere sportverenigingen uitproberen.
Dus wil jij zwemmen, fitnessen, voetballen of bowlen een keer meemaken?
Dit kan nu tijdens de jongeren sportweek.

Lees verder >
Prisma deelnemers werken aan Bijlmer Youth Magazine

Prisma deelnemers werken aan Bijlmer Youth Magazine

Vanaf april zijn vijf Prisma deelnemers in Zuidoost op pad geweest om als echte journalisten aan de slag te gaan. Brigitte, Guillermo, Giovanni, Dana en Zakaria hebben verschillende ondernemers geïnterviewd over hun passie. Hierdoor ontstonden leuke gesprekken en mooie portretten. Al deze gesprekken staan nu in het Bijlmer Youth Magazine.

Lees verder >
De Prisma clubs en cursussen starten weer

De Prisma clubs en cursussen starten weer

De zomer is voorbij, maar Prisma is er weer… voor jou! Vanaf woensdag 12 september starten we met de wekelijkse activiteit Stijldansen. En natuurlijk bieden we meer! Zoals het Prismakoor, bowlen en zwemmen.
De vrijwilligers hebben er reuze veel zin in om samen weer iets te ondernemen. En de deelnemers? Die kijken er heel erg naar uit!

Lees verder >

Prisma vrijwilliger Lobke vertelt enthousiast over de Stamtafel

Elke maand zet Lobke Hartog zich met veel enthousiasme in voor de bezoekers van de Stamtafel in West. Deze wordt door Prisma georganiseerd in de Huizen van de Wijk in datzelfde stadsdeel. “Ik had nooit gedacht dat het me zoveel energie zou geven!”

Lobke werkte tot vier jaar geleden als maatschappelijk werker. Ze heeft dit werk 10 jaar met overgave gedaan. “Maar ik vond het werk zwaar. De mensen die bij mij aanklopten hadden vaak veel problemen. Ik heb het roer toen omgegooid en kwam in de horeca terecht. Hier werk ik vier jaar.” Het werken met mensen vindt ze heel fijn. “Ik vind het leuk om mensen te begeleiden. Dat is ook waarom ik mij sinds december als coach vrijwillig inzet bij de Stamtafel.”

Lees verder >
Nieuwe poster Clubs & Cursussen 2018-2019

Nieuwe poster Clubs & Cursussen 2018-2019

De nieuwe poster Clubs & Cursussen is er!
Op deze nieuwe poster vind je het Prisma aanbod voor het nieuwe seizoen van 2018-2019.
Het is de kalender met de wekelijkse clubs en cursussen zoals stijldansen en toneel. Maar ook met ons nieuwe aanbod, zoals bowlen op woensdagavond bij Knijn of een proefduik op vrijdag 14 september.

Lees verder >
Steun Prisma, doneer! Hoe werkt het?