MENU

Nieuws

Vakbladen en landelijke media over ‘Praat met mij’- gereedschapskist

Vakbladen en landelijke media over ‘Praat met mij’- gereedschapskist

Vooraanstaande vakbladen en landelijke media besteden veel aandacht aan de ‘Praat met mij’- gereedschapskist. Prisma ontwikkelde deze toolbox samen met Movisie en Stichting ABRI.

 

Stamtafel in de media

 

Stamtafel

 

Deze artikelen gaan dieper in op de toepasbaarheid van onze succesvolle Stamtafel. Ook worden er handleidingen meegegeven hoe deze, en de andere onderdelen in de ‘Praat met mij’- gereedschapskist zijn uit te rollen naar andere locaties.

In de gereedschapskist vind je vier simpele methoden om mensen met een licht verstandelijke beperking een stem te geven en daarmee mee te laten praten over beleid en hulp. Zo kunnen zij hun ervaring en ideeën delen met beleidsmakers en professionals.

Lees hier de artikelen die zijn geschreven over de ‘Praat met mij’-gereedschapskist en de Stamtafel in vakbladen Zorg+Welzijn, Binnenlands Bestuur en het Parool.

Lees verder >
Prijswinnende Stamtafel in online ‘Praat met mij’- gereedschapskist!

Prijswinnende Stamtafel in online ‘Praat met mij’- gereedschapskist!

De verhalen van mensen met een verstandelijke beperking vormen een rijke kennisbron. Maar hoe voer je als beleidsmaker, wijkprofessional of buurtbewoner het gesprek met deze groep? Stichting Prisma, Movisie en Stichting ABRI lanceren de online ‘Praat met mij’- gereedschapskist.

De gereedschapskist bestaat uit vier methoden: een kwartetspel, het G-KRACHT panel, de Stamtafel en de persona-methodiek. Deze staat nu online!

Lees verder >
Prisma organiseert Week tegen Eenzaamheid

Prisma organiseert Week tegen Eenzaamheid

Stichting Prisma organiseert deze week met haar samenwerkingspartners van Coalitie Erbij, gemeente Amsterdam en Pakhuis de Zwijger de Week tegen Eenzaamheid. Onder de noemer ‘Lieve Amsterdammer’ worden deze week door heel Amsterdam activiteiten georganiseerd.

Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich in meer of mindere mate alleen. 80.000 Amsterdammers zijn zelfs extreem eenzaam, volgens het meest recente onderzoek van de GGD. De week staat in het teken van bewustwording, elkaar ontmoeten en verhalen delen.
U heeft de posters waarschijnlijk al wel door de stad zien hangen.

Lees verder >
Prisma start samen met partners impulstraject in West

Prisma start samen met partners impulstraject in West

Wat is het impulstraject?

Stichting Prisma heeft samen met een aantal ketenpartners een plan van aanpak voor ogen om het aanbod van vrij toegankelijke, niet-Wmo-geïndiceerde dagbesteding kwantitatief en kwalitatief te verbeteren en/of vergroten voor de LVB- en GGZ- doelgroep. Het betreft hier de dagbesteding binnen de bestaande Wmo-basisvoorzieningen.
Het impulstraject wil de maatschappelijke participatie van bewoners met LVB en/of GGZ problematiek vergroten. Het gaat in eerste instantie om de bewoners die door de invoering van de Wmo geen (of een veel lagere) indicatie hebben voor begeleiding en dagbesteding.

Lees verder >
Vacature voetbaltrainer VV CTO ’70

Vacature voetbaltrainer VV CTO ’70

VV CTO ’70 zoekt een enthousiaste voetbaltrainer voor het G-jeugd team

Voetbalvereniging VV CTO ’70 in Duivendrecht heeft al jaren een succesvol G-team (senioren). Het aantal enthousiaste G-voetballers is sterk gegroeid. Daarom is VV CTO ’70 nu ook een G-team voor de jeugd gestart (13-18 jaar). Voor dit team zoeken wij een voetbaltrainer.

 

Lees verder >

Week tegen Eenzaamheid

Van 21 september tot 1 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich, in meer of mindere mate, alleen. Maar toch hoor je hier niemand over praten. Hoe doorbreken we het taboe op eenzaamheid? Het delen van persoonlijke verhalen en ervaringen is een goede eerste stap! Tijdens de Week tegen Eenzaamheid worden door heel Amsterdam activiteiten georganiseerd om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Pakhuis de Zwijger

In Pakhuis de Zwijger is de hele week een speciaal programma gericht op eenzaamheid met documentaires, eettafels, ontmoeten, talkshow en meer. Ga naar de website

Eettafels

Op verschillende plekken in de stad worden eettafels georganiseerd. Hier kun je aanschuiven bij én met andere buurtbewoners. Stichting Prisma organiseert totaal 5 eettafels tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Meer informatie volgt.

 

Lees verder >
Steun Prisma, doneer! Hoe werkt het?